Nieuws

Verduurzamen met interieurstoffering


Met de stijgende energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar manieren om in de koude wintermaanden te besparen op de energierekening. Met duurzame interieurstoffering kunt u er ook deze winter comfortabel bij zitten


Isolerende gordijnen
Wist u dat 50% van de verwarmingsenergie via ramen kan ontsnappen? Zelfs met dubbel glas. Grote raampartijen zijn prachtig voor de lichtinval in huis en het uitzicht naar buiten maar ze zijn abslouut niet energievriendelijk. Als het buiten donker is voelt het ook niet prettig om naar een kil 'zwart gat' te kijken. Denk eens aan zware fluwelen of akoestische gordijnen om de warmte binnen te houden. Een mooie zware velours stof is bijvoorbeeld 'Heavens Gate' van 'Chivasso'. De 'Night Bloom' stof van 'Zimmer & Rohde' is tweezijdig, een luxe velours stof gevoerd met een verduisterende voering. Deze stof is vlamvertragend, geluidsaborberend èn isolerend. Ook zeer geschikt voor toepassing in hotels en publieke ruimtes.


Chivasso Heavens Gate


Zimmer & Rohde Night Bloom


Isolerende zonwering
Monumenten en jaren 30 woningen zijn prachig maar vaak nog voorzien van enkel glas. Het is niet altijd mogelijk om dit te vervangen door dubbel glas. Een voorzetwand zou een oplossing kunnen zijn maar is een flinke bouwkundige investering. 'Duettes' (dubbele plissé gordijnen) van 'Sunway' bieden voor dit soort ramen een uitkomst. Door de stilstaande lucht in de kanaaltjes werkt deze raambekleding isolerend, de stilstaande lucht werkt dan als een isolatiedeken. Duettes met aluminium coating voor ramen met enkel glas hebben zelfs een betere isolatiewaarde dan standaard dubbel glas. 'Sunway' belooft met deze 'Duettes' een besparing van 10% op je energierekening!


Sunway Duettes


Sunway Duettes


Isolerende vloerbedekking
Onder vloerkleden en vloerbedekking adviseren wij het gebruik van ondertapijt voor extra vloerisolatie. Akoestisch is dit natuurlijk ook erg fijn.


Isolerende muurbekleding
Ook de muren kunt u voorzien van een isolerend laagje; 3D behang. 'Arte Yala' is zo'n luxe behang. Behang is hier eigenlijk niet de passende benaming voor, het lijkt meer op wandstoffering. Ook design merk MOOOI van Marcel Wanders heeft een geweldig mooie collectie stoffen behang in de collectie; 'Mimic Moth'. Een 3D behang met luxe suede uitstraling.

Arte Bambusa

Arte Bambusa


Moooi Mimic Moth

We adviseren u graag over hoe u uw woning kunt verduurzamen met interieurstoffering. U bent van hart welkom in onze showroom in Panningen. Daar kunt u alle hierboven genoemde producten bewonderen. 

< terug naar nieuws